Pa začnimo:
- kakav
- kokosova mast (najboljše, da je tista v kockah. najde se v trgovini pri margarinah in maslu)
- med
- kokosova moko
- mleti mandlji
Daš dve kocki kokosove masti v posodo za kuhanje in jo postaviš na štedilnik na nizek ogenj ali jo daš nad vodno paro. Počakaš, da se mast stopi in jo odstaviš iz ognja. Dodaš ji dve polni žlici kakava in ravno tako dodaš med. Kakava in meda dodaš toliko, da bo dovolj močno/sladko za tvoj okus. Načeloma je to vse kar rabiš, da napraviš čokolado, vendar sem imela na zalogi mlete mandlje in kokosovo moko, zato sem ju primešala k masi :).
Bodočo čokolado preliješ v želeno posodo (odvisno kakšno obliko želiš), ki si jo prej obložil s peki papirjem. Jaz sem naredila bonboniero in maso prelila v modele za ledene kocke (iz mehkega materiala). Položiš v skrinjo, da se strdi kar traja približno eno uro. Nato čokolado hraniš v hladilniku.
školjkice ^^
Najboljše, da jo skriješ, da je nimaš na dostopu roke ... če jo sploh še kaj ostane po tem, ko jo prvič okusiš :)). In sedaj si le eno uro stran od nevarno dobro čokolade. Delate jo na lastno odgovornost. Bili ste opozorjeni :)
Za sladko življenje brez sladkorja :)).
Pa lahko noč in čokoladne sanje želim vsem :),
xoxo Deja
P.S: Te zanima moja vsakodnevna telovadba, kaj delam in kaj jem? Potem mi sledi na twitterju :) klik