Friday, March 14, 2014

KaNi cosmetics mineral pigments REVIEW / OCENA

* This post is written in Slovene. / Ta objava je napisana v slovenščini.

Oh, prejela sem najlepše in najboljše pigmentke, da jih ocenim. Povrhu vsega sem pa ravno na božič zadela še njihov bon za 5 €, ki sem ga koristila istočasno, ko so mi poslali pigmentke za oceno. Sedaj imam 13 čudovitih novih pigmentkov, ki mi bodo dolgo služili.
Govorim seveda o KaNi cosmetics pigmentkih :) Njihovo ime ste lahko že zapazili na seznamu pri maskah za maškare (kliknite na ime maske):



Sedaj pa k opisu, oceni in swatchem ...


(prepis iz navodil, ki sem jih prejela poleg)
Mineralni pigmenti so osnova mineralnih ličil in niso končni kozmetični proizvod. Zaradi svojega naravnega izvora so primerni za kozmetično uporabo. KaNi mineralni pigmenti ne vsebujejo škodljivih sestavin (konzervansi, bismuth oxychlorid, nanodelci, parfumi, parabeni, smukec, alkohol in mineralna olja). Mineralni pigmenti KaNi cosmetics niso testirani na živalih. 

Pigmenti pridejo v plastičnih prosojnih posodicah/lončkih z navojem, ki se jih lahko sestavi skupaj, da prihraniš s prostorom (prva slika). Poleg sem dobila tudi sita, vendar sem do sedaj namestila samo enega, ker sem želela ugotoviti, kaj mi bolj odgovarja. Vsekakor bom namestila na vse, že zaradi tega, ker je veliko bolj higiensko in manj verjetnosti, da kaj po nepotrebnem raztresem :). Če se pigment ujame v navoj, se bo verjetno malce stresel po rokah ali mizi, vendar količina je res minimalna (nekaj bleščic :)), nič kar bi bilo moteče.

Sama sem izbrala barve:  
Dark Purple (6035), Red Pearl (508), Luster Brown (6082), Sparkle White (407), Cobalt Blue (6414), Apple Green (6512), Satin White Grey (6094), Luster White (404), Abstruse Gold (307), Royal Gold (303), Magic Violet (6312), Pearl Black (6993) in Magic Blue (6413).
Vsi vsebujejo bleščice, nekateri večje, drugi manjše (shimmer).

 Od L proti D: Dark Purple, Red Pearl, Luster Brown, Sparkle White
Zgornja vrsta swatchow je brez podlage, spodnja s podlago. Leva slika swatchev je slikana z bliskavico, desna brez.

Od L proti D: Cobalt Blue, Apple Green, Satin White Grey.

Od L proti D: Luster White, Abstruse Gold, Royal Gold, Magic Violet.

Od L proti D: Pearl Black, Magic Blue.

Pigmenti so lahko uporabljeni po telesu, na vekah kot senčilo, kot rdečilo za lica, na ustnicah ali na nohtih. Razen nekaterih odtenkov (modri in zeleni), ki so posebej označeni.

Uporaba:
  • na ustnicah: pigment lahko zmešamo s kremnim mazilom (brezbarvni balzam za ustnice ali gloss npr.) in ga nanesemo, lahko pa tudi najprej nanesemo mazilo na ustnice in povrhu nanesemo pigment.
  • kot senčilo: v pigment se vmeša kozmetično glino ali mico (razmerje 4:1, pigment:mica/glina), s tem se senčilo boljše oprime in je dlje obstojno. Sestavine se zmeša v vrečki in shrani v posodici/lončkuk. 
  • kot lak za nohte: pigment zmešamo s prozornim lakom na papirju, foliji, kartonu ... neposredno pred nanosom.
  • kot UV/LED gel lak: dolg postopek, ga bom kar spustila ;). Sicer pa tako ali tako prejmete navodila ob nakupu.
Sama sem do sedaj uporabila samo kot senčilo brez kozmetične gline ali mice, nanesla sem samo podlago, na katero se je pigment bolje prijel (obstajajo posebne podlage za pigmente) in nisem imela nobenih problemov z nabiranjem v gubo ali neobstojnostjo. V bistvu so zdržali na mojih očeh cel dan, ravno tako ni bilo nobene spremembe v intenzivnosti.

Preizkusila sem jih tudi kot eyeliner. Pigment sem samo zmešala z malce vode, vendar bom drugič preizskusila s tekočino, ki je prav namenjena za mešanje pigmentov. Kot eyeliner sem uporabila Magic Blue pa ni bil najbolj obstojen, dan pred tem pa sem uporabila Pearl Black pa je na mojih očeh zdržal cel dan. (Slike spodaj).

Leva: Luster Brown - moja najljubša <3
Desna: Luster White & Pearl Black


Leva: Pearl Black uporabljen kot eyeliner.
Desna: Dark Purple (na očeh), Sparkle White, Luster White.

 L: Magic Blue in Cobalt Blue. D: Magic Blue kot eyeliner.
Ostale boste še videli va "akciji", ne skrbite :)

Ko sem za svoj očesni makeup izbrala pimgnete KaNi, sem vedno najprej nanesla očesni makeup, nato pa šele podlago za obraz, ker pigmenti so senčila v prahu, zato lahko kaj veče pade na obraz, samo pazljiv moraš biti.
Ravno tako je potrebno pred nanosom poskrbeti za čiste pripomočke, roke in delovni prostor. Pigmentov ne puščajte odprtih pri odprtem oknu in s prepihom v hiši (to lekcijo sem se naučila že nekaj let nazaj, tokrat se ni ponovila :)).

Da povzamem ...
Pigmenti so super pigmentirani in uporaba ni zahtevna. Posodica s pigmentom je skoraj polna, tako da dobiš res zajetno količno in bodo z mano precej dolgo. Cena je ugodna: 2,90 € za en pigment. V spletni trgovini imajo precejšnjo ponudbo različnih odtenkov (jaz sem imela kar težave z izbiro, priznam :)), kar je super, saj lahko vsak najde barvo, ki mu ustreza. Ravno tako je odlično, da imajo več namenov - lahko je lak, lahko je senčka itd. :)


KaNi cosmetics izdelke najdete na njihovi spletni http://www.kanicosmetics.si/. Kjer poleg pigmentov najdete tudi pripomočke, čopiče, embalaže, darilne bone in galerijo.


* 3 pigmente sem "kupila" z bonom, ki sem ga prejela v nagradni igri, ostali so mi bili poslani v oceno :). Mnenje in ocena sta popolnoma moja.

Follow me: 

6 comments:

  1. Morm jih naročit! :D Glede na swatche so res must have :D

    ReplyDelete
  2. Odtenki so mu ful všeč in kot vidim po cenah, sploh niso dragi. Zagotovo kmalu naročim nekaj odtenkov. :)

    ReplyDelete
  3. Luster brown je res čudovit..sploh nisem poznala te znamke, bom tud js definitivno pregledala njihovo ponudbo :)

    ReplyDelete
  4. Joj krasni pa po oceni sodeč so super...bom v prihodnje kaj naročila, kakšne bakrene odtenke.

    ReplyDelete
  5. Čudoviti :) Že romajo na wish listo :D

    ReplyDelete
  6. Super zgledajo! Sam kaj ko jaz te pigmetke vedno nekam v kot pospravim, ker so mi preveč messy za uporabo... Razen, če bi si jih stisnila. :D

    Sandra - The Puzzle of Sandra's Life

    ReplyDelete