Friday, February 10, 2012

12/21

Danes je dvanajsti dan od mojega enaindvajset dnevnega izziva brez sladkorja, bele moke, junk hrane in vsak dan obvezne telovadbe. Ja, čas leti in ker sem ravno malo čez polovico, bi bilo lepo, da javim napredek in kaj me muči. Zvenim kot da bi se odvajala od kakršnekoli odvisnosti :D. 

Kakšne spremembe sem opazila oz. kaj dobrega mi je prinesel izziv do sedaj:

Koža je bolj napeta, celulit je manj opazen. Ravno tako sem opazila, da imam manj mozoljev.

Okoli trebuha sem verjetno izgubila kakšen centimeter, ker to je moje problematično področje. (v bistvu sem se tudi slikala, da vidim razliko, za objavo pa verjetno nisem dovolj pogumna :D)

Spijem več vode in čajev, kar mi uravnava željo po sladkem oz. nasploh, da bi zaužila preveč hrane.

Slabosti:

Danes sem imela neizmerno željo po sladkem, pa sem se zamotila s palačinkami s sadnim namazom (brez sladkorja, Mercator Zdravo življenje), arašidovim maslom, skuto, medom in rozinami. Seveda nisem vsega dala samo v eno palačinko :D. Pa še sanjala sem, da sem jedla slaščice :D


Tudi neizmerno veliko željo imam po morski hrani. Ampak to je očitno povezano s tem, ker ne jem ostalega mesa … Kdo bi vedel.

Očitno sem dva dni nazaj preveč obremenila desno ramo ali pa sem se premalo ogrela, ker me je pri telovadbi včeraj in danes bolela. Bom pač jutri naredila »hands free workout« :).

Kaj bi še lahko izboljšala:

Če se slučajno zgodi, da skuham preveč, ne bom ostanka pustila za naslednji obrok. Največkrat se zgodi, da vse pojem v istem obroku. Oči so očitno še vedno bolj lačne od želodca :/. Torej, želim si, da bi včasih zmanjšala porcije. To velja tudi izven izziva :)

Lahko bi tudi več javljala o napredku ali podala kakšne nasvete, recepte , slike obrokov ... Časa za pisanje bloga nimam vsak dan. Mogoče bi mogla začeti uporabljati Twitter, čeprav ga ne znam :P ali karkoli drugega za objavljanje kratkih postov ali slik ... Kakšni drugi predlogi?

Drugače pa je to za enkrat vse … :)

Lep petkov večer želim vsem in naj vas ne odpihne burja.

xoxo Deja

4 comments:

  1. Pridna!!!
    Tudi meni uspeva ampak sem pojedla košček pite od mame :) Je bila sicer narejena s polnozrnate moke in sladkana z medom tak da mislim da ni hud prekršek :)
    Telovadba pa gre čeprav me kolena ubijajo :D Sem ugotovila da če športam zjutraj lahk več naredim ker do večera me pol že tako matrajo mišice (še od prejšnega dneva) da klejem zraven :D
    Sanjala sem pa vse druga kot sladkarije... :/ niso ble fine sanje... Je pa zato dan in resničnost lepša :P
    Keep up the good work ;)
    Pip

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejt, to ni prekršek. sajde in med sta dovoljena, ker sta naravna. samo, da ni cukr kot cukr pa je vse ok :)
      meni je tudi lažje športat zjutrej, da sm pol čez dan brez skrbi in da ne rabm razmišlat: omg, kdaj bom pa danes telovadla? :) pa tut zvečer sm ponavad že zmatrana, tko da dam mnj od sebe.
      še malo pa nam bo uspelo :)
      xo

      Delete
  2. Super ti gre! Kar tako naprej :) Drgač imam pa tud jaz največ problemov s trebuščkom..se mi tam največ odvečne maščobe nabira..tak da bi blo fajn, če se kaj takega lotim..Tak da me res zanimajo tiste slikce o spremembi :) Res si dobra inspiracija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sj že samo, če izločiš samo belo moko ali samo cukr, se hitr pozna. pri telovadbi pa isto, če si začetnik.
      bom vidla, če bom dovolj pogumna za objavo slik :))
      in hvala:) means a lot! pridna bodi.xo

      Delete