Wednesday, February 15, 2012

Maaaaaaaaaaaaškare!! (ideje za maškare :))

Maškare so že pred vrati. Prva pustovanja so se že začela in ker je moje mnenje, da bi mogle biti maškare praznik, ki se praznuje najmanj štirikrat na leto (+ vsa praznovanja Halloweena, najmanj štirikrat na leto :P), bom danes podala nekaj kratkih, izvirnih (ali pa tudi ne) idej za last minute priprave za najlepše praznovanje v letu :D.

 - Lahko si Justin Bieber. Vse kar potrebuješ je pulover s kapuco in sončna očala :)

- Enostavno lahko ostaneš cel dan v pižami in naokoli hodiš s plišastim medvedkom in v copatih (veliki kosmati otročji so vedno boljši kot navadni copati! :)). In ne urejaj si zjutraj frizure! Saj so maškare, privošči si! :)


- Izmisli si svojega super junaka. Obleci pajkice (barvaste bodo po mojem mnenju boljše), čez njih obleci spodnje hlače, kupi poceni majico, izmisli si svoj logo in ga nariši ali pripni na majico. Jaz bi bila npr. SuperDeja (kako (ne)izvirno :D) in imela bi roza pajkice z leopardjimi gatami, zgoraj roza majica in SD logo. Šminka bi bila ravno tako roza in za oči bi si verjetno izrezala roza trak za misterioznost :)

- Vsakdo si je kdaj želel biti ninja! Vsa oblačila naj bodo črna, naj bodo vidne samo oči, vsekakor pa ne pozabi na črne usnjene rokavičke. Še kratek video, kako napravit masko:- Že nekaj let nazaj sem želela biti serijska morilka. Oblekla bi se v belo srajco, črn suknjič, črne hlače, črne čevlje s peto, nosila bi usnjene rokavičke, črna sončna očala in poleg bi imela črno torbo, kjer bi imela spravljeno vso orodje za delo (nože, pištole ... plastične seveda :)) in mogoče skrit še kakšen del človeškega telesa (ali bi naredila iz mase ali pa uporabila kakšno staro razpadajočo lutko in jo namazala z umetno krvjo). Tudi sebe bi malo namazala po obrazu z umetno krvjo, lase bi si polizala na stran za resen izgled. :)

- Lahko pa se iz prejšnjega opisa preprosto znebiš trupla (zakoplji ga na nevidno mesto :D), rokavičk in očal. Dodaš zvezek ali mapo ter navadna očala in si profesor-ica. Pripravi nekaj listov in sestavi hitro kontrolno ter na hitro preveri znanje ostalih maškar z nekaj osnovnimi kratkimi vprašanji, na koncu pa jih seveda oceni in ocene zapiši. :) 

- Kot atlet oz. kot športnik se lahko oblečeš v kratke hlače, visoke bele nogavice, superge, zgornji del trenirke, trak za lase, ostala obvezna oprema so štoparica, števec in pa seveda oprema, ki spada k športu, s katerim se ukvarjaš (uteži, kolebnica, žoga ...). Lahko pa kratke rokave trenirke zamenjaš z dolgimi rokavi, dodaš piščalko in si trener. Izberi si še svojega mučenika in sta lahko skupinska maska (trener in atlet) :).


- Če pa se ne prikažeš na nobeni zabavi in te vprašajo, kje si bil, jim rečeš, da si bil nevidna ženska/moški, pa te nihče ni opazil :). Ali pa rečeš, da je bila tvoja maska tako izvirna in če bi prišel, bi pobral vse nagrade. Ker pa si dobra duša, tega nisi hotel storiti :D

Bodi izviren ... zajčki, mačke in sexy hudički so tako ali tako (po mojem mnenju) OUT! Pa brez zamere :) In ne... jaz še ne vem, kaj bom. Tako imam vsako leto preveč idej :)

Bodi nepozabno lepa maškara! Lepo praznuuuuuj!!  ;))

xoxo Deja

P.S: follow me on twitter: https://twitter.com/#!/BooogeyWoman :))

1 comment: