Saturday, February 25, 2012

DIY: body scrub

Obožujem DIY projekte. Zanimivo, kaj vse lahko napraviš z nekaj osnovnimi sestavinami, stvarmi, ki ležijo doma v omarah. Že nekaj časa sem se spravljala napraviti body scrub, ker mi ga je zmanjkalo in danes je bil idealen čas, da ga napravim.

Potrebuješ le dve sestavini:
- organski trsni sladkor
- ekstra deviško olivno olje


- in seveda prazno posodico za shranjevanje. Jaz sem tole na sliki kupila v Kiku za 1€. Mirne volje pa lahko uporabiš prazno posodico kakšne bivše kreme, pilinga ... Le dobro jo očisti in osuši.

Izbrala sem organske sestavine, ker vse kar nanesemo na kožo, koža absorbira in je dobro, da je čim bolj naravno.


Odmerila sem štiri žlice sladkorja in dve žlici olivnega olja (nisem ga naredila veliko, v vsakem primeru pa upoštevaj razmerje 2:1 oz. ko vidiš, da je ves sladkor prepojen z olivnim oljem). Dobro sem premešala in dodala še malce olivnega olja, da se je ves sladkor prepojil z olivnim oljem. Po želji se lahko doda tudi eterično olje (npr. sivko, ki tudi pomaga pri lažjem spancu), ker pa je moja koža občutljiva in hitro dobim kakšno alergijo, sem se temu raje izognila. Ravno tako lahko sladkor zamenjaš z morsko soljo, je pa veliko bolj groba na koži.

Priporočam uporabo pred britjem, saj s sladkorjem odpraviš mrtve delce kože in se tudi izogneš vraščanju dlak. Po britju je pa tako že koža mehka in nahranjena, tako da lahko kremo kar izpustiš :).
Olivno olje deluje na kožo zelo blagodejno, jo nahrani in neguje. Samo z olivnim oljem lahko odstraniš tudi ličila (ne, ne maši por).



Tale scrub lahko uporabiš tudi za obraz, jaz bi samo še dodala med. Med velja za naravne osvetljevalce (spomnite se mojega bloga o posvetljenju las) in pusti kožo svetlečo. Ravno tako kožo nahrani. 


Veselo na delo in povejte, kako je šlo!! :)

Maškare so uspele? Jaz sem se zadnji trenutek odločila, da grem namazana kot "drag queen". Ste uporabili kakšno mojo idejo? :)



Pa še to: twittam popolnoma vsak dan - kaj jem, vadbe dneva in ostale random stvari ... Sledite mi lahko tukaj: klik 

Lep vikend želim vsem!

xoxo Deja



4 comments:

  1. Zelo kul :) Moram sprobat tale peeling..

    ReplyDelete
  2. Tale scrub sem si naredila par tednov nazaj, in moram rečt, da je svetovn! Moja koža še nikol ni bla bolj mehka!

    http://www.sandra-thepuzzleofmylife.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja!!! se popolnoma strinjam. najboljši scrub ever :)
      xo

      Delete