Friday, August 5, 2011

Čokoladna torta ... advanced :D

Tole je recept za tortico, katere sliko sem objavila v prejšnjem blogu. V bistvu sem recept že napisala tu: klik, vendar sem ga »nadgradila« in tako je bila torta še veliko bolj okusna od prejšnje :)

Potrebuješ:
- kuhan fižol
- 2 jajci
- grški jogurt
- temna čokolada (najboljša je 70%)
- vinski kamen (kupljen v DM-u)
- med
- mleko (lahko tudi brez mleka)
- sadje (jaz sem uporabila nektarino in banano, lahko pa se brez problema zamenja s katerim drugim sadjem)
- kakav v prahu
- kokosova moka


Torej najprej sem spekla osnovno testo. Tokrat sem dodala vinski kamen namesto sode bikarbone in stopljeni čokoladi dodala malo mleka brez laktoze, da ni bila tako zelo gosta. Namesto olivnega olja za pekač sem uporabila kokosovo maslo. Spečeno testo sem pustila stati nekaj časa, da se je malce ohladilo, medtem sem pripravila jogurtova nadeva.

Za prvega sem uporabila dve veliki žlici grškega jogurta, banano, nektarino in žlico kokosove moke. Vse skupaj sem zmešala s paličnim mešalnikom in namazala med plastema torte. (Ohlajeno testo sem samo prerezala na polovico in eno položila na drugo.)

Vrh torte sem premazala samo z grškim jogurtom, ki sem mu prej dodala žlico meda. Na koncu sem še potresla s kakavom v prahu. Za nekaj časa sem jo postavila v hladilnik.


Tale tortica je bila rojstnodnevno darilo za dedka. Naj povem, da so bili vsi, ki so jo okusili, nad okusom navdušeni in nad sestavinami presenečeni :)

Za sladko življenje brez dodanega sladkorja! 

Dober tek in ne umažite si majice :D,
xoxo Deja

2 comments:

  1. Deeeeeja, tole pecivo smo danes naredili in je bilo DELIŠŠŠŠS! Komaj čakam, da naredim stvar še za starše, da vidim, če bodo pogruntali, kaj je notri.

    (Tudi humus smo naredili, ampak je bil preveč kisel zaradi limoninega soka).

    Hvala za super recepte! Objavi še kakšnega. :)

    ReplyDelete
  2. RacionalnaFunkcija (zanimiv nickname :D), malenkost. Rada delim recepte in me veseli, da jih preizkušajo tudi drugi. Yay! :)
    xo Deja

    ReplyDelete