Friday, August 12, 2011

Lepša koža? Ja, prosim!

Kratek blog za kratke nasvete. 
Načeloma nisem nikoli imela večjih problemov s kožo na obrazu, vedno so mi govorili, da imam lepo kožo, da niti pudra ne rabim uporabljati (haha :D). Zadnje čase pa sem imela kar nekaj mozoljev ali sem imela pretirano suho kožo ... preizkusila sem 1001 proizvod za kožo, nič pa ni kaj dosti pomagalo. Spremenila in omejila sem nekaj zadev, pa jih bom kar naštela:

Nego obraza sem omejila na osnovno – čiščenje ličil, piling, gel, tonik in kremo. Nobenih drugih serumov itd.. Nočna krema je ista kot dnevna, saj lahko težje kreme v vročini mašijo pore. Bolj suhe predele obraza namažem z Moa balm ali Un-petroleum jelly (to je  naravna alternativa vazelinu). Za prepreko gubic uporabim Badger balm ali Bio secure.

Vsaj štirikrat na teden uporabim krtačko za čiščenje obraza. Koža je po uporabi mehka, lepša, sijoča, pore so manj vidne ... Odstrani odmrlo kožo z obraza in je must have! Seveda se izognem predelu okoli oči. Kupljena v mullerju, zelo poceni :)

Spijem veliko vode na dan, nobenih sokov, gaziranih pijač, nobenih sladkanih čajev ... alkohol sem omejila na posebne priložnosti. O tem, kako je voda za nas pomembna, sem že pisala: klik. Jaz na dan spijem približno štiri litre.

Enkrat na teden si privoščim masko za obraz. Najraje imam kar homemade maske (recepti za te še pridejo), od kupljenih pa imam najraje Alverde intenzivna negovalna maska, avokado (kupljena v DM-u) in Ikove amazonian clay mask (ne vem, če se še dobi v Sloveniji, lahko pa se preveri če je na ebayu, amazonu ...).

In še najpomembnejše. Brisača, v katero si brišeš roke, je polna bakterij in če si stanovanje deliš, nikoli ne veš, kaj z njo počnejo ostali pripadniki gospodinjstva! ^^ Obraz si preprosto popivnam s kuhinjsko brisačo, papirnatim robčkom ali toaletnim papirjem. 


Seveda ne smemo zanemariti čiščenje vrata in dekolteja. Tudi tam koža potrebuje nego! (hvala, Maja :))
Mogoče ti nasveti pomagajo še komu.

Hello, blogger world!

Prijeten petkov večer in lepo kožo želim vsem,
xoxo Deja

3 comments:

  1. to sm sm tako šobo nrdila, v resnici nism tko lepa :P hvala xoxo

    ReplyDelete
  2. Kje si pa kupila to krtačko?

    http://lifeisbetterincolour.blogspot.com/

    ReplyDelete