Tuesday, July 19, 2011

Zajtrk prvakov

Tole je bil včerajšnji zajtrk, ki sem ga poimenovala kar »zajtrk prvakov«, saj je bil prekleto dobro zaslužen – telovadba pred zajtrkom. Bilo je odlično :)

Potrebuješ:
- ovsene kosmiče
- proteinski prah (okus čokolada) 
- pol banane
- vročo vodo 
- arašidovo maslo
- (maca v prahu - jaz jo dodam zaradi njenih številnih zdravilnih učinkov, lahko se jo izpusti)
 

Priprava:
V skledo daš približno tri polne žlice ovsenih kosmičev in eno zajemalko proteinskega prahu z okusom čokolade. Preliješ z vročo vodo tako, da nastane kot kakšen puding (količinsko ne vem, koliko vode je potrebno, jaz vedno zlijem malo, premešam, če je preveč zgoščeno, dodam še malo). Za okus in malce zdravih maščob dodaš žličko arašidovega masla. Vse skupaj dobro premešaš. Na koncu dodaš še na kolobarje narezano banano.
 


Kaj lahko spremeniš:
Namesto proteinskega praha se lahko uporabi mleko v prahu ali pa se proteinski prah in vodo nadomesti z mlekom, kateremu se doda žličko medu, da pride bolj sladek okus. Proteinski prah je lahko tudi kakšnega drugega okusa. Namesto arašidovega masla se lahko doda pest suhega sadja. Banano se lahko nadomesti tudi s kakšnim drugim sadežem, meni ustreza banana, da doda sladek okus. Lahko se doda tudi žlica kokosove moke ... 
In spet je možnosti nešteto mnogo :)

Pa dober tek in lep dan, 

xoxo Deja

No comments:

Post a Comment