Monday, May 9, 2011

Za zdravo grivo :)

Ta vikend sem ponovno barvala Ninino grivo (se ne pritožujem, dejansko rada barvam :)) in debata je nanesla na nego las. Verjamem, da so barvani lasje včasih lahko bolj zdravi od nekoga, ki si jih sploh nikoli ni barval …
Čeprav negi las ne posvečam veliko časa in je zelo preprosta, nikoli nisem imela večjih problemov z zdravjem las :)

Lase si umijem običajno vsak tretji dan. Vsakodnevno pranje ni priporočljivo, s tem lahko izsušimo lasišče. Trenutno uporabljam šampon Lavera mangovo mleko za barvane lase. Cena: 7,99€ v mullerju. Je naraven in taaaaaaako božansko diši :) Pred tem se nekaj časa uporabljala BioSecure nevtralni šampon za lase. Zelo nežen, vendar se mi je zdelo, da ga hitro rabim in še občasne spremembe produktov so priporočljive :).

Idealen balzam še iščem, sem pa trenutno kar zadovoljna z uporabo Dr. Organic bioaktivnega balzama za lase z granatnim jabolkom. Pred tem se uporabljala še aloe vero in se mi zdi, da mi je bolj ustrezal. Pa tudi ta ni slab :). Kupila sem ga v Drogeriji Tuš, mislim, da okoli 8€, če se ga nabavi še kje drugje, prosim za informacijo. Imajo pa spletno stran in komaj čakam, da preizkusim še kaj od njih :)
Balzam je dobro pustiti na laseh par minut, vendar je zame že minuta dosežek :D. Še nasvet: če se kdaj kupite kakšen nov balzam in vam ne odgovarja na laseh, ga lahko enostavno uporabite namesto gela za britje :)

Najboljši par :)


Pogosto striženje! Moji lasje neizmerno hitro rastejo in nikoli mi ni bilo škoda denarja za frizerja (včasih si frufru postrižem tudi sama, upam, da to ne bere moja frizerka, me bo za ušesa :P). Nikogaršnji lasje ne bodo zdravi in dolgi (čeprav sem večna zagovornica kratkih las:)) brez striženja. Če razcepljenih konic ne odstrižemo, bo razcepljenih las čez čas še več in vedno višje jih bomo imeli. Nič pa ni bolj groznega od dolgih razcepljenih las :S
Priporočljivo je striženje na štiri do šest tednov, zato da oblika frizure ostane enaka in da se znebimo morebitnih razcepljenih/uničenih konic. Nazadnje sem bila pri frizerki v začetku marca in ja, sedaj že krvavo nujno potrebujem striženje! :)

Dokaz :P (in vem, da je strašna slika ^^)

Maske za lase. Vsaj enkrat na mesec lasem privoščim malo več nege in naredim doma pripravljene maske. Trenutno imam najraje jogurtovo masko z olivnim oljem (o tem sem pisala že tukaj). Druga izbira je eno jajce in dve žlici olivnega olja, pustim učinkovati pol ure do eno uro, potem umijem kot običajno. Ali pa na lase nanesem samo olivno olje ... dalj časa pustiš učinkovati (lahko tudi čez noč!), bolj ti bodo lasje hvaležni in neizmerno svetleči :)

Izogibam se prepogostemu likanju las in uporabi kakršnihkoli produktov, saj se mi zdi, da samo hitreje mastijo lasišče. Žal pa jih moram po vsakem pranju posušiti s sušilcem, sicer postanejo moji lasje neukrotljivi in včasih tudi likanje ne pomaga :D. Občasno uporabim sprej za lase, ko pa si namažem dlani s kremo za roke pa jo še malo vtrem v lase :).

To je vse glede nege, vsekakor pa je za zdrave lase pomembna tudi ZDRAVA PREHRANA (pa tudi prehransko dopolnilo Omega 3 dela čudeže), TELOVADBA (priporočljivo za hitrejšo rast las, ravno tako masaža lasišča) in IZOGIBANJE BARVANJU. Če pa je že barvanje nujno (zame definitivno je:D), priporočam uporabo barv oz prelivov brez amoniaka in definitivno izogibanje peroksida.

Vsem želim zdrave lase in prijeten dan še naprej :)

xoxo Deja
Ko sem bila še mlada in neumna, sedaj sem samo še neumna :P

PS: Danes ponoči sem sanjala, da sem se barvala na blond in sedaj si ponovno želim blond lase :D

2 comments:

  1. ups... peroksid x.X še dobro, da imam ta vikend zmenek s škarjami in mašinco (vrjetno)... back to the summer mohawk.

    ReplyDelete
  2. Jaz rada uporabljam mamin Tigi šampon. Self absorber - vrhunski! (temu primerna je tudi cena) Sploh pumpica za nanos je priročna, sicer ga zihr ulijem pol flaške.
    Po nanosu balzama pa so se mi lasje vedno zdeli težki in mastni. Šele zadnjič me je frizerka podučila, da se to zgodi, če si ga nafloskaš na celo glavo (valda!) in ne samo na lase. Dobro da vem...zdaj, ko sem ga celega porabila.

    ReplyDelete