Saturday, March 12, 2011

Za energijo in dobro voljo


Priznam, danes ni bil eden mojih boljših dni, razloga za to ne vem, pač pride kdaj tak dan, ko tudi najboljši ne moremo narediti nič, da bi bilo bolje :P Verjetno sem imela »overload« dobre volje pa sem mogla pokazati še kaj drugega. :P Vendar še vedno poznam nekaj preprostih, a učinkovitih reči, ki jih lahko naredim v jutranjem času (dopoldanskem običajno zame, ker nisem ravno jutranji človek :P) in mi dajo energijo za ves dan, posledično pa sem tudi boljše volje. :)


Zajtrk! Zame obrok, ki ga ne bi mogla preskočiti, čeprav ga verjetno še dve leti nazaj nisem redno jedla. Mora biti zdrav, lahek in hitro pripravljen, ker zjutraj še ne funkcioniram normalno :P. Običajno je to kar polovica grškega jogurta, ki mu dodam kakšen narezan sadež in pest suhega sadja. Poleg pa vedno skodelico zelenega čaja, ker ne pijem kave. Želim si samo, da bi si včasih vzela več časa za zajtrk in da ga ne bi jedla pred računalnikom. :D V bistvu za vse obroke dneva velja, da morajo biti lahki, hrana nas ne sme uspavati, po obroku ne smemo poležavati na kavču (pa tako je prijeten popoldanski počitek, a ne? :)). V bistvu nam mora hrana dati energijo, v želodcu ne sme biti občutka, da smo pojedli preveč. Malce discipline pri prehranjevanju in ker sama vem, da bom jedla potem spet jedla čez tri ure, običajno ni takega problema. :)

Kakšno uro do uro in pol po zajtrku pa se poskušam spraviti k telovadbi. Ker nič me ne zbudi bolje kot tuš v jutranjem času, še boljše pa je, če si ga »prislužim« s telovadbo. Telovadba me vedno izmuči in bi na koncu najraje umrla, ko pa napravim stretching in se stuširam … to mi da neverjetno energijo! Zadnje čase običajno telovadim v večernih urah, vendar poskušam to premakniti v dopoldanski čas. Očitno rabim boljše organiziran dan. :)

In za konec … Najlažje je, če začnem dan z nasmeškom na obrazu! Če sem dobre volje zjutraj, potem bom verjetno dobre volje cel dan. Nasmejem se sama sebi, ko vidim »jutranjo frizuro« v ogledalu, vesela sem, ker zunaj sije sonce (če sije:D), razpošljem kakšen sms za dobro jutro (najlepše je razveseliti nekoga drugega), poslušam glasbo … Polno je drobnih reči, ki me lahko nasmejejo v jutranjem času. :)

Vem, da te stvari niso nove, me pa zanima, kako ostali začnete jutro? Oz. kakšni drugi predlogi za energijo in dobro voljo so vedno dobrodošli. :)

Dobro si je zapomniti Kekčeve besede: »Dobra volja je najbolja!« :) in z nasmeškom na obrazu v posteljo.



Lahko noč,
xoxo Deja

2 comments: