Thursday, December 1, 2011

In končno je tukaj!

Ne, ne mislim na (veseli) december. Pač pa recept za pirino pico, ki sem jo omenila že nekaj časa nazaj. No, pa začnimo :)

Kaj potrebuješ?

- pirino moko
- sol 
- mlačno vodo
- origano
- vinski kamen
- olivno olje
- paradižnikovo mezgo
- mešano zelenjavo
- sir

Koliko moke sem uporabila količinsko ne vem točno, verjetno nekje šest žlic, dodala ščepec soli in pol žličke vinskega kamna. Pomešaš. Začneš dodajati vodo, raje dodaš manj in dodajaš potem sproti, da dobiš lepo testo (ne sme se lepiti, vsa moka mora biti namočena). Vključiš pečico na 200°C, testo naj nekaj časa počiva, medtem pa pripraviš zelenjavo. Opereš in narežeš zelenjavo po želji. Naribaš sir (ali samo narežeš, če si prelen :D). Pekač premažeš z nekaj olivnega olja in po njem raztegneš testo. Premažeš s paradižnikovo mezgo, potreseš z origanom, potreseš še z zelenjavo in sirom. Postaviš v pečico in pečeš približno 20 minut. Pico narežeš in poješ :). No, jaz imam rajši mrzlo pico in počakam še nekaj časa, razen če je huda lakota :).

prej
 
Prvič, ko sem delala pico sem namesto paradižnikove mezge naredila paradižnikovo juho vendar v bolj gosti izvedbi. Uporabila sem tudi drugo zelenjavo – kar sem pač imela v hladilniku :). Namesto sira lahko uporabiš tudi tofu.

Pa dober tek!

potem
xoxo Deja

2 comments:

  1. Kateri sir priporočaš?
    I.

    ReplyDelete
  2. Po želji... Js se bolj nagibam k belim (mazzarela, feta), ker so načeloma manj predelani kot bolj rumeni...
    Tale na sliki je kozji sir, kupljen na avtomatu na tržnici

    ReplyDelete