Sunday, November 20, 2011

Beljakovinska tortica

Sicer beljakovinske tortice že dolgo nisem spekla, sem se pa spomnila nanjo, ko se je k peki spravila cimra. Zakaj pa ne bi objavila recepta, da se posladkamo na nedeljski večer ;)
 
Potrebuješ:
- 3 beljake
- 100 g suhega sadja po želji (jaz sem uporabila indijske oreščke, mandlje, lešnike, rozine in arašide)
- agavin sirup ali med
- pekač, peki papir in pečico :D

Osnovna priprava:
Beljake ločiš od rumenjakov in beljake stepeš v sneg. Suho sadje zmelješ v "moko" in jo dodaš beljakom. Ravno tako dodaš agavin sirup ali med po okusu. Vse skupaj dobro premešaš.  Maso preliješ v pekač obložen s peki papirjem in ni nujno, da se masa razporedi po celotnem pekaču. Nato ga položiš v že ogreto pečico na 175°C za 15 – 20 minut, da rahlo porjavi.
Pustiš, da se ohladi, narežeš in postrežeš z žličko puste skute in potreseš s cimetom. 


Nasveti, da bo tortica še slajša:
Masi se lahko doda tudi kokosova moka ali kakav, ravno tako cimet. Postrežeš lahko tudi z vročim sadjem in medom. Poleg suhega sadja se lahko v maso zmeša še ovsene kosmiče (50g suhega sadja, 50g mletih kosmičev) ali pa uporabiš samo kosmiče.
Idej in predlogov je ponovno nešteto mnogo :)

Naj povem še, kako je bilo današnje kosilo božansko. Vegetarijanska pica iz pirine moke. Še sedaj se mi po njej pocedijo sline. Recept naslednjič ... :)

Lep preostanek nedelje,
xoxo Deja

2 comments:

  1. Pica iz pirine moke je zakon. :)

    ReplyDelete
  2. ma sj bele moke ne jem več niti. in palačinke in vsa ostala peciva. njam! :)

    ReplyDelete