Tuesday, January 31, 2012

21 dni

Nastopil je čas za nov izziv. Ker brez njih je življenje dolgočasno :). Jaz sem z njim začela danes (sedaj že včeraj :)), če pa se je kdo pripravljen pridružiti, vljudno vabljen kdorkoli in kadarkoli.

Kakšna pa so pravila »igre«?

21 dni brez sladkorja, 21 dni brez bele moke, 21 dni brez junk hrane, 21 dni vsakodnevne telovadbe. Če se zalomi, začneš od začetka. :)

Brez sladkorja pomeni, da ne smeš jesti bombonov, tort, piškotov, nič sladkih napitkov, marmelad, sladkih kompotov, nič sladkorja v kavi, čaju … Edini dovoljeni sladkor je sladkor iz sadja in med, ker sta naravna. Nekje sem brala, da si lahko sladkaš kavo tudi z medom. :) In ne, organski sladkor, je še vedno sladkor in en kup praznih kalorij. Isto velja za alkohol. Raje se mu odpovej, če pa je že nuja, spij nekaj nesladkanega, npr. deci vina pri večerji.

Jaz namesto bele moke jem samo polnozrnato pirino in ovseno moko. Torej, samo polnozrnat kruh, polnozrnate testenine, pa tudi bel riž sem zamenjala za temnega … Vsa mastna hrana npr. pomfri, hamburger, pica, ocvrte jedi … ni dovoljena! O enostavnem pristopu do zdrave hrane bom govorila v enem izmed prihajajočih blogov. Ravno tako črtaj rastlinska olja in uporabljaj samo zdravo maščobo: olivno olje, kokosovo mast, konopljino olje, laneno olje ...

In seveda še najpomembnejše: telovadba popolnoma vsak dan! Joga, tek, intervalni trening, skakanje čez kolebnico (imam novo kolebnico z obteženimi ročaji! Bila je ljubezen na prvi poskok :P), 300 počepov (naslednji dan se ideja ne zdi več tako zabavna :P), ples, daljši sprehod … Sploh pa je zame dan brez telovadbe dan za pozabo :D


Skušala bom čim bolj pogosto javljati  napredek, mogoče celo spet kakšen blog o tem, kaj sem jedla in katero vajo sem delala v določenem dnevu, ker se mi zdi, da če nekaj naznaniš oz. objavljaš javno, si bolj vztrajen. Je kdo z mano? :)

Zeleni čaj za lahko noč in mehkega medvedka za nočno stražo želim vsem :P
xoxo Deja

12 comments:

  1. Vem, da ti bo šlo tole v nulo! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Ela. Tut js vem, da mi bo šlo :) xo

      Delete
  2. brez cukra pred izpiti.. skrbi me, da bi se prevečkrat zalomilo in bi morala se enkrat od začetka...večkrat :) sem namreč strastna kuharica sladic :)

    se ti kasneje kdaj pridružim ;)
    fsm

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh. ravno to je že večji izziv :)
      js upam, da bo to trajalo več kot 21 dni :)
      fsm

      Delete
  3. Brez sladkorja? A ne, ne, ne, ne...to pa pri meni ne gre. Hvala bogu za dobre gene, se mi nič ne pozna, ker brez bonbonov, čokolade in vsega ostalega bi jaz umrla=P Telovadba pa ja...obvezna. Da se vsaj malo razgibam in utrdim mišice=) Bi me pa zelo zanimal kakšen blog post o vadbi in vajah, ki jih izvajaš=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mnja, tut če bi mela dobre gene, se tolk bolš počutm, če ne jem "svinjarije", tako da raje ne :)
      o vadbi bom pa še pisala, brez skrbi :)
      xo

      Delete
  4. It is so ON! Js sem čist s tabo :) Kombiniram s 30 dnevnim Bodyrock izzivom :) Keep us posted! :)
    In fajn, da spet pišeš, sem pogrešala tole branje, ker mi je včasih dalo motivacijo ko me je pot zanesla do hladilnika :)

    GREMOO! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sm vedla, da boš z mano! :)) js sm že tko advanced, da si kr sama vaje že sestavlam :D pač po bodyrocku pa mal svojih. še mau pa obm šla za osebno trenerko :))
      vrjem mi, da sm tut js pogrešala pisanje. i'm back on track :))
      GREMO, AKCIJA!! :)) xo

      Delete
  5. AAAAAAAAAAA....Deja a misleš da js bi zdržala tole? :D

    Ina

    ReplyDelete