Tuesday, February 8, 2011

(Moja) vsakodnevna športna oprema

Tako kot nazaj v osnovni ali srednji šoli, ko smo imeli še športno vzgojo :) Razlika je le v tem, da se sedaj dejansko rada gibam in temu posvetim vsaj eno uro na dan …  (in danes bom krajša :D)
Poleg športnih oblačil, so zame nujno potrebne naslednje stvari:

  • Teniske: to bi v bistvu lahko štela pod športna oblačila, samo sem važna, ker imam nove :P So bile über poceni in so dvoranske (predstavljam si, da je moja soba dvorana :D). Za vadbo doma priporočam tudi teniske za aerobiko, ker so lahke, udobne in pri skakanju običajno niso tako glasne :D
  • Intervalni števec: beep! En dva tri štiri … triindvajset … in vedno me opozori, kdaj je konec intervala ali pa ustavim čas, ko končam vadbo in zapišem število ponovitev oz. čas. Je bil pa eden izmed prvih nakupov na ebayu in verjetno tudi eden najboljših. Stane okoli 20€ s poštnino vred.
  • Zvezek in kemični svinčnik: Za pisanje rezultatov! Ta »dnevnih« pišem že približno eno leto. Vanj napišem vadbo, ki jo izvajam v tistem dnevu, ponovitve določene vaje ali pa čas, ki ga porabim za vadbo. Ko čez čas ponovim vadbo, lahko primerjam rezultat s starim rezultatom in tako spremljam svoj napredek. Priporočam najcenejši zvezek iz trgovine in ga okrasi s slikami, ki te motivirajo :) Moj zvezek je je bil zastonj, ker sem ga zadela v nagradni igri, in še v etuiju je :) 
  • Usnjene rokavičke: ker sem med telovabo rada kul :) V bistvu so zelo uporabne, ker nekaterih vaj ne rabim izvajati na blazini (npr. sklece) in mi je včasih odvijanje/zavijanje blazine odveč. So udobne in dlani me ne bolijo tako kot, če bi bila brez njih (oz. občutek je bolj prijeten). Verjetno jih je možno dobiti v vsaki športni trgovini, jaz sem tudi to kupila super poceni.
  •  Voda:  da si osvežim grlo med kratkim premorom med vajami ali da se ga nacukam po končani vadbi :D
  •  Glasba ali nadaljevanka/nanizanka: telovadba med telovadbo je lahko mučna. Glasba mi daje tempo in me spodbuja. Moja spremljevalna glasba je trenutno nek dance, tehno, electronic mix, ki sem ga našla nekje na internetu :) in ja, tudi nadaljevanke se da gledati (20-minutno intervalno skakanje čez kolebnico (brez kolebnice:P) je tudi ob glasbi lahko dolgočasno in mučno). Ravno prav, da pogledam eno epizodo Family Guya :D
Nikomur ne pravim, da mora uporabljati iste stvari kot jaz, lahko pa kdo dobi idejo, kako popestriti, izboljšati proces telovadbe :) Kaj pa ti uporabljaš pru telovadbi? Deli z mano :)

Izkoristite še zadnje današnje sončne žarke!
xoxo Deja

4 comments:

  1. kje si kupla rokavičke in ali dajejo kakšno oporo zapestju? mene namreč ful zapestje boli ko delam kakšne takšne vaje -.- :)

    ReplyDelete
  2. Po moje dajo oporo zapestju bolj kot rokavičke kakšne medicinske opornice (za gležnje, kolena, zapestja,...) :)

    ReplyDelete
  3. lahko pa bi iznašli takšne fitnes rokavičke, ki ne le da varujejo dlani pred trdimi tlemi, temveč tudi nudijo potrebno oporo zapestju. :D

    ReplyDelete
  4. mislm, da v sport 2000 v Kopru. še na popustu so ble. drgač pa za zapestje pomoje bolš te oprnice. se lahko pa vpraša :)

    ReplyDelete