Thursday, February 10, 2011

Joooooooogurt


Ker sem zadnje čase začela gledati tudi na sestavo hrane, me je skoraj kap (skoraj pretiravam :P), ko sem ugotovila, da vsak navaden jogurt, ki sem ga kupila vsebuje več ogljikovih hidratov kot proteinov, ima pa tudi veliko vsebnost sladkorjev. O sadnih jogurtih sploh ne bom zgubljala besed :).

Na forumu sem spraševala, če obstaja kakšen jogurt, ki ima več proteinov kot oh in je brez sladkorjev … in dobila odgovor (hvala :)) - GRŠKI JOGURT!  Je priporočljiv za ljudi, ki hujšajo, pa tudi tiste, ki ohranjajo težo, saj vsebuje več beljakovin kot ogljikovih hidratov ... ali pa za tiste, ki imajo radi jogurt :D Bojda je grški jogurt z medom znana sladica v Grčiji. Po pravici povedano, sem prvič slišala zanj :) … in šla na lov za njim.


Cena: verjetno malo dražji (najcenejši je v Hipermarketu Mercator), vendar je veliko bolj nasiten in seveda, zdrav :) Ugotovila, sem da mi na obrok polovička jogurta popolnoma ustreza. Kupim pa tistega z 0% maščob. Običajno narežem ali banano ali jabolko, dodam žličko ali dve kokosove moke in približno eno pest oreščkov (študentska hrana ali suhe brusnice:)). Tako je moj obrok poln vitaminov, proteinov, nekaj tudi ogljikovih hidratov in zdravih maščob. Hitro pripravljen zajtrk s skodelico zelenega čaja ali pa malica (med učenjem? :D). Pa dober tek :)


Če pa jogurta nikoli ne ješ, lahko dvema žlicam navadnega jogurta dodaš žlico olivnega olja, dobro premešaš, naneseš na neoprane lase, pustiš pol ure in opereš lase kot običajno. Lasje bodo lepi, zdravi in sijoči, tudi po več pranjih … Priporočljivo za tiste, ki lase pogosto obdelujejo z likalniki, kodralniki, feni. :)

Prijeten večer vsem.

xoxo Deja

4 comments:

  1. Kakšen okus pa ma tale jogurt? Tk kot navaden jogurt?

    ReplyDelete
  2. mogoče spominja mau na skuto ... je ful pounega okusa in bolj nastien kot vsi ostali.
    drgač pa ja, kot navaden jogurt :D

    ReplyDelete
  3. Vidim da še pišeš:) In ni zakaj za info:)

    Mi bo pa ta zadnji nasvet prav prišel, ker ima moj grdo navado puščat v litrski flaši jogurta po 2 požirka - zdaj bom pa na lase dala, namesto se jezila na njega:)

    ReplyDelete
  4. hihi. tako je, treba porabt vse :)

    ReplyDelete