Wednesday, August 31, 2011

Zadnji avgustovski dan


Avgust mi je bil vedno najljubši mesec. Ne vem točno zakaj, ampak če me je kdo vprašal, kateri je moj najljubši mesec, je bil odgovor vedno isti. Neverjetno hitro čas beži, jutri je že september. Vsi guruji na youtubu že govorijo o halloweenu :D, še parkrat gremo spat in bomo že praznili denarnice za božična darila.

Kakorkoli, danes sem želela deliti nekaj inspiracijskih in motivacijskih slik, videov, random stvari ... :) Pa začnimo ...

Danes sem delala sklece in ravno se je vrtela pesem od Jessie J - Do it like a dude. Yes, I can do my push ups like a dude! :) V akustični izvedbi:

 
Ponovno sem se malce igrala z makeupom ... 

 Ispiracija: Beyonce - Why don't you love me? (v videospotu, ko je na telefonu.)



Nihče ni rekel, da bo lahko:


In verjetno je čas za nakup nove knjige:

Tale slika pa mi je dala nenormalno motivacijo pri današnji telovadbi:
 
Kakšen je pa tvoj izgovor?

Na kratko :)

Eat your veggies and train hard :D.
Lep preostanek dneva,

xoxo Deja

Monday, August 29, 2011

Nič več prenajedanja




Vsi poznamo tisti občutek v želodcu, ko se prenaješ in potem se še tri ure ne spraviš k sebi, poležavaš na kavču in zaspiš pred televizijo. Prenajedanje je lahko ena izmed prehranskih motenj (tako kot anoreksija ali bulimija), lahko je povezano čustveno ali pa je zgolj iz dolgočasja ali požrešnosti, počasi pa nam pride v navado … 

Nekaj kratkih nasvetov in predlogov, kako se izogniti prenajedanju, ki lahko škodi našemu zdravju. 

Enostavno se izogneš prenajedanju, da ne kupuješ svojih najljubših »prigrizkov« - pa naj bo to čokolada, piškoti, sladoled, čips … Če nimaš tega na dosegu roke, potem tudi jesti ne moreš tega :). Kupovanju teh prigrizkov pa se izogneš, da ohraniš karakter in enostavno spregledaš te stvari v trgovini. Čez čas ti pride v navado, da se niti ne sprehodiš med temi policami. Vsekakor pa ne s praznim želodcem v trgovino, ker se v košari vedno znajde kaj »ne-dobrega« :).
In ne kupovati novih izdelkov na trgu. Če ne veš kakšen je njihov okus, potem te naslednjič ne bo pritegnil k nakupu.

 Vse je OK, če je v mejah normale ...

Naslednjič ko dobiš napad lakote, se začni ukvarjati s svojo zunanjostjo. Ko začneš delati nekaj kar ni »uničujoče« za telo, pomaga pri odvrnitvi na misel o prenajedanju. Uredi so nohte na rokah in nogah, populi obrvi, začni telovaditi, pojdi v fitnes … ali pa pokliči prijatelja/prijateljico, da te zamoti. Dobro je tudi, da so ljudje okoli tebe obveščeni o tvojih prehranjevalnih navadah in te podpirajo, rajši kot izzivajo in pred teboj odpirajo vrečko čipsa. 

Na vidna mesta (najboljše, da kar na hladilnik) si nalepi slike in misli za motivacijo. Jaz bi si lahko kakšno svojo staro sliko izpred dveh let in recimo kakšno osebo, ki ima po mojem mnenju sanjsko postavo. In nič te bolj ne odvrne od hrane kot tvoje stare fotografije, believe me :).

Ali pa takšno sliko ... ^^

Iz lastnih izkušenj lahko tudi povem, da je tudi šest ur po prenajedanju težko telovaditi. Slabo mi bo, ne bom mogla dati vse od sebe, bolj bom zadihana … Zapomni si te neprijetne občutke ob telovadbi, naslednjič te bodo zagotovo odvrnili od tiste torte.
 
Alergije! Včasih alergije nastanejo z mešanjem različnih sestavin iz različne hrane. Jaz tudi nisem alergična na čokolado pa še vseeno dobim tu pa tam izpuščaje in srbečico, ki pa nikoli niso prijetni. 

Najdi si hobi, ki te bo zaposlil in odvrnil misli od hrane (peka in kuhanje verjetno nista najboljša izbira :D). In za konec še – hrana je drag antidepresiv, denarja pa danes ni nikoli preveč.

Lahko se prenaješ tudi zdrave hrane. Hrana je draga, imej to v mislih.

Samo z dvema dnevoma nezdravega prenažiranja pa lahko narediš več škode kot koristi v enem mesecu zmernega načina prehranjevanja. 

Če nič od tega ne pomaga, bi bilo pametno poiskati strokovno pomoč, saj gre verjetno za prehransko motnjo.

Prijeten večer želim vsem in brez vrečke čipsa!, 

xoxo Deja

Thursday, August 25, 2011

Všeč mi je ...

Všeč mi je, ko me ljudje kličejo po ljubkovalnih imenih in so izpeljanke mojega imena, čeprav nekatere zvenijo butasto :D

Všeč mi je, ko sem obdana z norimi ljudmi, ki so to kar so. Tudi plesanje v trgovini in objemanje sredi ceste ni ovira :)

Všeč mi je,  ko grem v trgovino in zapravim za cel outfit malo denarja :)

Všeč so mi sončni vzhodi in zahodi :)

Se zbudiš ob petih zjutraj, da lahko občuduješ sončni vzhod :)

Predvsem pa mi je najbolj všeč, da so se ljudje okoli mene začeli zanimati za svoje zdravje, prehrano, šport ... In ko mene vprašajo za nasvet (čeprav nimam vedno odgovorov oz ne ravno najboljših), se počutim kot da tudi jaz pripomorem k njihovemu boljšemu počutju ... tako se tudi jaz počutim dobro :)

Nisem imela več energije kot napisati tale butast blog ... Samo še v posteljo!
Lahko noč in lepe sanje,

xoxo Deja

Sunday, August 21, 2011

Nič ne bomo metali stran: balzam za lase

Sem se kar odločila, da bom nadaljevala s "projektom": nič ne bomo metali stran in danes je na tapeti balzam za lase.

Ok, želiš preizkusiti nov balzam za lase in ugotoviš, da na tvojih laseh ne deluje najboje (ni vsak balzam za vsak las, ravno tako kot ni vsaka maskara primerna za vsake trepalnice) oz. ne naredi nič dobrega za lase.

Seveda, lahko ga podariš ali prodaš, lahko ga pa vseeno uporabiš sam. Kako? Enostavno ga uporabiš namesto pene za britje, deluje enako dobro, če ne še boljše. Zmočiš kožo, stisneš balzam na dlan in naneseš na željeno mesto. Pustiš delovati nekaj časa (balzam načeloma mehča lase in ga je potrebno pustiti na laseh kakšno minuto ali dve, z dlakami deluje enako) in veselo pobriješ :D

Kratek nasvet za tiste, ki želijo privarčevati :)

Lep preostanek vikenda in čim več risank, psiholoških filmov, poslušanja starih CD-jev vam želim (tako je, če nimaš laptopa ob sebi :))

xoxo Deja

PS: Še kratek update: naravno posvetljevanje las definitivno deluje,  kmalu več o tem. In moji lasje rastejo neverjetno hitro, ni mi všeč.

Friday, August 19, 2011

Kakšno hrano naj jem? - part 2

Nadaljujem od včeraj :)

Jejte nekaj hrane, ki so jo predelale bakterije ali glive – npr. jogurt, kislo zelje, sojina omaka … Ta živila so dober vir vitamina B12, ki ga običajno ne dobimo iz rastlin, vsebujejo tudi probiotike, ki izboljšujejo prebavo, imunski sistem, blažijo alergije in vnetja.

moj najljubši <3

Svojo hrano sladkajte in solite sami, saj industrijsko predelana hrana vsebuje veliko več sladkorja in soli kot bi jo uporabili sami. Ravno tako je priporočljivo, da sladkane stvari jeste takšne kot jih najdete v naravi (npr. jagode). Naravni sladkorji  se pojavijo združeno z vlakninami, ki upočasnjujejo absorbcijo in nam dajo občutek sitosti, preden zaužijemo preveč kalorij. Zato je vedno bolje sadež pojesti, kot popiti – kalorije zaužite s tekočino so bolj redilne, ker nam ne da občutka sitosti. Zdrave gazirane pijače pa vendarle ni.

Ne jejte kosmičev oz. žitaric, ki spremenijo barvo mleka. To znak, da so močno predelane, polne prenasičenih ogljikovih hidratov ter kemije. Ali še boljše – vsa netradicionalna živila obravnavajte skeptično. 

Jejte podobno Francozom ali Japoncem ali Italijanom ali Grkom … Oni jedo v skladu s pravili tradicionalne prehranjevalne kulture in so na splošno bolj zdravi kot ljudje, ki uživajo predelano prehrano. Če se vzamete za zgled neko kulturo, bodite pozorni na to kako in kaj jedo (Francozi zaužijejo veliko nasičenih maščob in bele moke, so pa toliko bolj pomembne njihove navade: jedo majhne porcije, repeteja in prigrizkov ne poznajo).

Izognite se beli moki – »Bolj bel kruh kot režeš, hitreje se v grob uležeš.«. Bela moka ni nič drugačna od sladkorja in ne vsebuje nobenih dobrih stvari (vlaknin, vitaminov B, zdravih maščob), ki so v polnovredni moki. Ljudje, ki jo uživajo, so bolj zdravi in živijo dlje.
Jejte vso hitro in nezdravo hrano, ki jo želite, če jo pripravite sami. Če sladice in slana peciva zaužijemo tu in tam, ni s tem nič narobe, le pod pogojem, da si jih pripravite sami. Industrijski proizvajalci so poenostavili in jih pocenili, tako da so nam dosegljivi vsak dan. Namesto nas operejo, olupijo, zrežejo, ocvrejo in še pospravijo. Torej, uživajte priboljške tako pogosto, kot ste jih pripravljeni narediti sami – močno dvomim, da bo to vsak dan.

Dokazano je bilo, da ljudje, ki spijejo kozarec vina pri večerji, živijo dlje in imajo bistveno manj bolezni srca kot abstinenti. Vendar pozor – bolje piti vsak dan zmerno in ob hrani, kot veliko na koncu tedna … :)

Prijeten petkov večer oz noč želim vsem, 

xoxo Deja

Thursday, August 18, 2011

Kakšno hrano naj jem? - part 1


Ok, končno nadaljevanje! Prvi del napisan že precej časa nazaj (klik), sedaj bom nekako obnovila poglavje kakšno hrano naj jem in naslednjič še kako naj jem.

Kratek odgovor: jejte večinoma rastline, meso imejte raje za »začimbo« (dekagram mesa, dva dekagrama zelenjave). Prehrana bogata s sadjem in zelenjavo zmanjšuje tveganje za smrt pred številnimi boleznimi, ravno tako z njimi zaužijemo manj kalorij, saj je takšna hrana manj kalorično nabita. Dokazano je bilo, da več kot užijete mesa (zlasti rdečega), večja je možnost za srčne bolezni ali raka. 
Makes me hungry ^^

Kitajski pregovor pravi:  »Jejte tisto, kar stoji na eni nogi (gobe in rastline), je bolje kot jesti tisto, kar stoji na dveh (kokoš), kar pa je bolje kot jesti tisto, kar stoji na štirih nogah (krave, prašiči in drugi sesalci),« ki pa žal izključi zdrave ribe. Jejte živali, ki se tudi same prehranjujejo z rastlinami, njihovo meso, jajca in mleko vsebuje višjo raven vitaminov in mineralov. 



Od rib je najbolje jesti mastne ribice – skuše, sardele, inčune … izogibajte se tuni, mečarici, morskemu psu, saj so to ogrožene vrste. Mastne ribe imajo od 20-krat do 30-krat več omega 3 maščob od nemastnih. Ravno tako ima več »dobrih« maščob divja hrana – divjačina, ribe, divje rastline (same se branijo pred škodljivci in boleznimi, brez človeške pomoči).

Ko najdete vir kakovostnega mesa (živali, ki so se pasle), je najbolje, da si omislite zamrzovalno skrinjo in si naredite zalogo. Zamrznitev bistveno ne spremeni hranilnih vrednosti. 

Jejte različne barve in jejte kot vseved. Barve številnih rastlin odražajo prisotnost različnih antioksidantov (različne barve, različni antioksidanti), ki nas varujejo pred boleznimi. Večja kot je raznolikost prehrane, več je možnosti, da boste pokrili vse prehranske potrebe.


Ravno tako je dobro jesti kakovostno vzgojeno hrano iz zdrave zemlje ti. organska hrana (pozor: organska gazirana pijača, je še vedno gazirana in en kup praznih kalorij). Najbolje je kupljena hrana na tržnici, ki ni uvožena (s prevažanjem izgubi delež prehranske kakovosti), se pravi od lokalnih kmetov ali pa sami vzgojite vrt, kar je na koncu še najbolj poceni in vrtnarjenje je lahko prav simpatičen hobi :).

Še en nasvet – ne zavrzite vode, v kateri se je kuhala zelenjava, saj je polna vitaminov. Uporabi se lahko za juho, omake, smoothije, kakršnokoli nego za telo … :)

To je samo prvi del, ker bi bil blog drugače predolg … Danes sem malo bolj informativna :).
Drugi del bo jutri, obljubim :)

Lahko noč, 
xoxo Deja

Tuesday, August 16, 2011

Rainbows and unicorns :D

Ponovno nekaj random informacij, ker sem trenutno preveč utrujena, da bi napisala kaj pametnega :)

V času izpitnega obdobja je tudi pospravljanje zabavno. Včeraj sem pospravila vsa ličila, ki jih imam, iz omare sem vzela vsa prevelika oblačila (teh ni bilo malo, ravno tako ličil. haha) … 

In to so samo senčila ^^.


Za vikend sem se ponovno malce poigrala z ličenjem in ustvarila tole ...


 Inspiracija: klik (moj fotkič je katastrofa. aaah)... In obožujem Kat von D :)

Zadnje čase sem pretirano nostalgično razpoložena. Pogrešam 90-a leta, pogrešam plesne vaje, pogrešam dosti stvari ...

 

Ravno tako sem opazila povišan nivo energije. Mogoče se jutranje pitje mace obrestuje?

Včerajšnja večerja: korenčkova juha s piščančjim mesom. Nebesa na krožniku :)



Začela sem z naravnim posvetljevanjem las. Če deluje in kako, v bližnji prihodnosti :)

Ravno tako upam, da se bo zgodil kakšen sončni zahod v Los Angelesu zame v bližnji prihodnosti. :)

Kupila nov zvezek za telovadbo! Moj je že čisto pri koncu ... :)
 
Hvala za lepe komentarje in podporo. Mi pomeni največ na svetu <3
xoxo Deja

Saturday, August 13, 2011

Najlepši nohti: Hello Kitty

7/7 ... uspelo mi je sedem dni zapored pisati blog! :)
Danes sem spet lakirala nohte in ponovno želela preizkusiti vodno tehniko. Pa sem ugotovila, da z Revlonovim lakom in Essence lakom očitno ne gre. Zato sem napravila Hello Kitty nohte :)

Kaj sem uporabila:
- laki za nohte: 
    Revon 999 Blackest Black, 
    Essence multi dimension 68 Perfectly True, 
    OPI Lunch at the Delhi, 
    Barry M 307 Lemon, 
    Orly sec'n'dry
- zobotrebce
- podlago, kamor sem nakapljala lake (uporabila kar karto, ki jo dobiš v Tušu pri nakupu :D)


Nohte sem nalakirala z belo barvo in pustila, da se posuši. Nato sem z OPI lakom in zobotrebcem narisala pentljo. Z drugo stranjo zobotrebca sem narisala malce podolgovate ovalne oči in brčice z Revlonovim lakom. Z drugim zobtrebcem sem narisala še rumen nosek. Počakala sem nekaj minut, nato sem nanesla še Orly sec'n'dry.
Pa smo končali :)


Še video: klik
(ne vem, zakaj ne morem prilepiti vseh videov v blog ...)

Ustvarjalen vikend želim vsem,
xoxo Deja

Friday, August 12, 2011

Lepša koža? Ja, prosim!

Kratek blog za kratke nasvete. 
Načeloma nisem nikoli imela večjih problemov s kožo na obrazu, vedno so mi govorili, da imam lepo kožo, da niti pudra ne rabim uporabljati (haha :D). Zadnje čase pa sem imela kar nekaj mozoljev ali sem imela pretirano suho kožo ... preizkusila sem 1001 proizvod za kožo, nič pa ni kaj dosti pomagalo. Spremenila in omejila sem nekaj zadev, pa jih bom kar naštela:

Nego obraza sem omejila na osnovno – čiščenje ličil, piling, gel, tonik in kremo. Nobenih drugih serumov itd.. Nočna krema je ista kot dnevna, saj lahko težje kreme v vročini mašijo pore. Bolj suhe predele obraza namažem z Moa balm ali Un-petroleum jelly (to je  naravna alternativa vazelinu). Za prepreko gubic uporabim Badger balm ali Bio secure.

Vsaj štirikrat na teden uporabim krtačko za čiščenje obraza. Koža je po uporabi mehka, lepša, sijoča, pore so manj vidne ... Odstrani odmrlo kožo z obraza in je must have! Seveda se izognem predelu okoli oči. Kupljena v mullerju, zelo poceni :)

Spijem veliko vode na dan, nobenih sokov, gaziranih pijač, nobenih sladkanih čajev ... alkohol sem omejila na posebne priložnosti. O tem, kako je voda za nas pomembna, sem že pisala: klik. Jaz na dan spijem približno štiri litre.

Enkrat na teden si privoščim masko za obraz. Najraje imam kar homemade maske (recepti za te še pridejo), od kupljenih pa imam najraje Alverde intenzivna negovalna maska, avokado (kupljena v DM-u) in Ikove amazonian clay mask (ne vem, če se še dobi v Sloveniji, lahko pa se preveri če je na ebayu, amazonu ...).

In še najpomembnejše. Brisača, v katero si brišeš roke, je polna bakterij in če si stanovanje deliš, nikoli ne veš, kaj z njo počnejo ostali pripadniki gospodinjstva! ^^ Obraz si preprosto popivnam s kuhinjsko brisačo, papirnatim robčkom ali toaletnim papirjem. 


Seveda ne smemo zanemariti čiščenje vrata in dekolteja. Tudi tam koža potrebuje nego! (hvala, Maja :))
Mogoče ti nasveti pomagajo še komu.

Hello, blogger world!

Prijeten petkov večer in lepo kožo želim vsem,
xoxo Deja

Thursday, August 11, 2011

Dobro počutje & OOTD

Dopoldne (no, v bistvu je bilo že blizu dvanajste ure :D) sem letela po nekaj opravkih in pred odhodom slikala, kaj sem bila oblečena. ( o tem na koncu bloga:))

Vedno ko sama letim po opravkih, se zamislim. Razmišljam o tisoč in eni stvari. Danes sem razmišljala o dobrem počutju in zdravju. Včasih sem bila konstantno prehlajena, bolezni mi niso bile tuje. Tudi dolgo nisem zdržala v trgovini z oblačili zaradi alergij na pršice ali klime, ker sem začela kihati in kašljati … Pa tudi ko sem bila zdrava se nisem počutila najbolje v svoji koži. Moje misli so bile negativne, govorila sem, da bom zbolela, da ne morem shujšati, da ne morem karkoli … Sedaj skušam ostati pozitivno naravnana, čeprav se mi dan začne katastrofalno. Alergijam sem napovedala vojno, sedaj celo delam v trgovini z oblačili in hej … lahko celo rečem, da se dobro počutim v svoji koži. Tudi če sem bolna. Sama sebi sem postala dobra prijateljica in če ni nobenega drugega, ki bi šel z mano v kino, potem bom z veseljem sama sebi najboljša družba – iti sam v kino je verjetno težje kot iti s prijateljem.
Sedaj razumem smisel zdravega načina življenja … :)

Nazaj k outfitu:

Hah, slikati se sam je veliko težje kot zgleda ^^. Zato sem sandale slikala posamezno. Še lepo se ujemajo z lakom <3 (NYX Bermuda Triangle). Obožujem te sandale (in lak).

srajca New Yorker (5€, baby!), 
kavbojke Stradivarius, 
pas New Yorker (moški oddelek – vedno se najde kaj pametnega!), 
torbica Daichmann, 
verižica aka žepna ura in ročna ura Ebay, 
moder prstan C&A, 
sandali Ann Christine

Še ena zamegljena, ampak obrazna mimika zmaga :D

 
In še en pozdravček od Samija (psiček Sami je moja najljubša igrača iz otroštva ... no, pa še vedno sem otrok :))

xoxo Deja

Wednesday, August 10, 2011

Najlepši nohti: vodna tehnika

Ponovno ena pogruntavščina iz youtuba, ki sem jo preizkusila tudi sama ... :)
V bistvu gre za preprosto vodno tehniko nanašanja laka za nohte in se mi zdi zelo izvirna ideja. Čestitam dekletu ali fantu, ki je odkril-a to tehniko. :)

Kaj potrebujem?
- vsaj dve barvi laka za nohte (jaz sem uporabila Barry M lak s creamy teksturo)
- vatirane palčke
- vatne blazinice
- odstranjevalec laka za nohte
- lepilni trak
- zobotrebec ali iglo ali žebelj oz. karkoli z ostro konico
- posodico z vodo
- dobro glasbo (ponovno po želji :P)





Najbolje je, da najprej nalakiraš nohte z eno od barv, ki jih nameravaš uporabiti pri vodni tehniki. Ko so nohti suhi, jih zaščitiš z lepilnim trakom, tako, da je okoli nohta izpostavljeno čim manj kože.
Natočiš vodo v posodico in vanjo nakaplješ nekaj kapljic vsakega laka.


Nato z zobotrebcem oblikuješ željen motiv in namočiš prst (ali več naenkrat) v motiv. Počakaš nekaj sekund in preden prst daš iz vode, z vatno blazinico odstraniš ostanek laka, ki plava na vodi (če ima to kakšen smisel :D).  


Odstraniš lepilni trak, z vatirano palčko in odstranjevalcem laka odstraniš odvečni lak okoli nohtov.

Na desnem nisem uporabila nobenega laka za podlago, zato je bolj prosojen :)

Pa še video, ker vem, da sem bila popolnoma nejasna :)


Ne deluje pa z vsemi laki. Najbolje, da vsak preizkusi sam :)
Veselo ustvarjanje in lep dan vsem!

xoxo Deja

Tuesday, August 9, 2011

Koliko vode naj spijem na dan?


Voda je osnovna sestavina našega telesa, sestavlja 50 – 70% telesne teže, samo mišičevje je sestavljeno iz 75% vode. Vodo izgubimo z znojenjem (s športno aktivnostjo in upam, da ste vsi aktivni ali pa samo s sedenjem v vročih dneh :)), dihanjem in izločanjem. 


Njena naloga je regulacija telesne temperature, prenašanje različnih hranilnih snovi, vitaminov, mineralov, iz telesa odnaša nesnago, ki je nastala pri presnovi, preprečuje trenje med površinami tkiv, vzdržuje vlažnost sluznic, pomaga pri vzdrževanju telesne težepomanjkanje vode vodi do dehidracije in je hujše kot pomanjkanje katerihkoli drugih hranil. Izguba vode za več kot 15% telesne teže je že smrtno nevarna
 
Če skrbimo za mišični tonus, potem nam pomanjkanje lahko privede do izgube mišične polnosti, v telesu se začnejo nabirati toksini. Z dovolj vnesene vode poskrbimo tudi za zdravje las, kože, nohtov in nasploh si zagotovimo dobro počutje.


Torej, koliko vode naj spijem na dan? Od 8 kozarcev (minimum) do 15 kozarcev oz. 35 ml vode na kilogram telesne teže. Jaz vedno s sabo nosim stekleničko (kupljeno tukaj: klik) in jo običajno napolnim šestkrat (poleg vode spijem vsaj še dve skodelici zelenega čaja na dan:)). Seveda je potrebno vodo uživati čez cel dan in ne čakati šele trenutka, ko smo žejni. Pa tudi vso vodo ne smemo popiti naenkrat, je nevarno! 


Najlažje je, če s seboj vedno prenašaš stekleničko vode in šteješ kolikokrat si jo napolnili oz. popil. Poznam dosti ljudi, ki ne popijejo dovolj vode na  dan, vedno posegajo po sokovih in gaziranih pijačah in pijejo šele ko so žejni. Če se prepoznate v tem opisu, potem postavljam »challenge« :) – vsakič, ko želiš spiti sladkano pijačo, jo raje zamenjaj z vodo in čez cel dan spij vsaj 2 litra vode

Telo ti bo hvaležno!

Lahko noč, 
xoxo Deja

Monday, August 8, 2011

Adijo, drseči, preveliki in boleči čevlji!

Cel dan sem razmišljala o čem naj pišem danes, pa sem po šestih urah dela in bolečih nogah prišla na idejo o "projektu" - projekt: čevelj :D.
Tale video sem že nekaj časa nazaj videla na youtubu (moj najboljši učitelj, hehe :)) in končno sem uspela tudi jaz narediti enako :)


Potrebuješ:
- podloga proti zdrsu (kupljeno v Kiku za 2,19 €)
- obojestranski lepilni trak (mislim, da sem ga kupila v Intersparu)
- škarje
- čevlje (kdo bi si mislil)
- dobro glasbo (po želji :))

Ne vem, kam so pobegnile škarje :D

Ok, najprej sem očistila sandale kar z robčkom za odstranjevanje ličil (najbolj priročna stvar ever :D).
Zrezala sem dve pravokotni obliki podloge in na spodnjo stran čevlja nalepila lepilni trak, nato pa še podlogo. 


Za notranjost sandala pa sem zrezala ovalno obliko in jo ravno tako zalepila.
 

(Če je čevelj prevelik, lahko podlogo zalepiš tudi pri peti, na koncu čevlja (začetku? :D) oz. poglej si video, moji možgani so malce skisani danes :)). Ponovi vajo na drugem čevlju.
Et voila, tu es fini :)

Aja, še ena verzija proti zdrsavanju čevljev (zakaj ne morem prilepiti video v blog?). Torej: klik klik :)

Sedaj obstaja samo nevarnost, da se v tvoji zbirki čevljev nabere še več čevljev. :)

Veselo na delo in upam, da ta nora sopara kmalu mine!

xoxo Deja

Sunday, August 7, 2011

Playing with make-up

Včeraj sem na youtubu odkrila neizmerno talentirano umetnico, ki me je popolnoma navdušila in mi dala inspiracijo, da ustvarim še jaz kaj. Tako sem zvečer ustvarila ne preveč uspešen look Natalie Kills in najljubšega kapitana Jacka Sparrowa.

To je to ...
Natalia Kills

my take


 
Še kot Depp :) (dobro, da imam kratke lase :))

Potrebno je veliko ličil, da postaneš moški, če verjamete ali ne :). Sem bila kar zadovoljna s končnim izgledom. Danes že pogrešam brke in brado! :D

Še nekaj iz arhiva :) …
randomness

Avatar

Edward Scissorhands (nujen nakup tekočega lateksa)

snow queen ustnice

  
clown freak :)

Postavljam si "challenge" ... cel teden blogganja! :)


Lep dan še naprej,
xoxo Deja