Friday, April 15, 2011

Movie night


Današnji petek bom očitno preživela ob gledanju filmov. Me je sestra že nekaj časa nazaj vprašala za kakšen dober film in za filme, ki niso vredni ogleda … pa jih bom danes predlagala nekaj dobrih iz glave, če bi se mi kdo virtualno pridružiti pri gledanju :D

  • ·         A clockwork orange (1971)
Znanstvena fantastika … in verjetno sem edina ženska, ki obožuje sci-fi filme :D. Vse ostalo je v filmu neizmerno moteče, ampak take stvari so mi včasih enostavno všeč :P.

Potrebujem še kaj dodati? :D

  • ·         500 days of Summer (2009)
Prisrčna romantična komedija, ki te spravi v smeh in jok, za večne romantike in tiste, ki ne verjamejo v ljubezen, Zooey Deschanel … mislm, da ne potrebujem več izgubljati besed :D

<3
  • ·         Arsenic and old lace (1944)
Meni ena izmed najboljših komedij, retro, črno-belo … dve prijazni tetki in Brewster, Teddy Roosevelt, Boris Karloff :)), ko ugotoviš, da nisi nor, ampak v resnici si, Panamski kanal v kleti, skrito truplo … Najbolj všečna misel filma: »When I makeup my mind I lose my head.« :)

Huh?
  • ·         Four rooms (1995)
Smešno, zblojeno, bolno, štiri sobe, štiri zgodbe, zmeden postrešček … ko v eni noči doživiš to kar si niti v sanjah ne predstavljaš in ti gre vse narobe. Še poistovetila sem se :)

Happy New Year! :)

Zbiram predloge za dobre komedije. Te se zadnje čase res težko najdejo, ker so vse po istem kopitu.
Pa prijetno gledanje in nasploh prijeten večer ...

Z obkladkom na nogi in čajem ob strani,

xoxo Deja

Thursday, April 14, 2011

Limona, limona, limona


Današnji blog bo malce bolj poučen in še dobro, da sem ga polovico napisala že pred dnevi, ker danes nisem najbolje razpoložena za bloggiranje :).

Eden izmed mojih priljubljenih sadežev (poleg ananasa, jagod, lubenice … :P) je limona. Spada med citruse, vsebuje veliko vitaminov in vedno jo uporabljamo, ko smo bolni, najbolje pa jih zaužijemo še preden se nas kaj loti, saj je ta sadež neverjeten in ima mnogo zdravilnih učinkov.


Okus limoninega soka je prijeten in osvežujoč, sploh v prihajajočih vročih dnevih si bomo grlo večkrat osvežili z limonado. Lahko jo tudi pojemo, sok dodamo raznim napitkom, z njim kisamo solato, vedno sede z morskimi sadeži, je nepogrešljiv dodatek peciv  … Naj bi bil limonin sok desetkrat močnejši od kemoterapije, največji efekt daje pri težavah s cistami ali tumorjem, učinkuje proti notranjim parazitom, uravnava krvni tlak, blagodejno deluje na živčevje in nasploh deluje antidepresivno.

Limona je tudi zelo priporočljiva v boju proti celulitu. Najboljše je, da se čez dan spije liter in pol vode, ki ji premešaš sok ene limone. Vsake toliko časa pa opraviš doma pripravljen piling (dve pesti grobo mlete soli, sok ene limone, žlica olivnega olja). Nasploh je masaža telesa pomembna proti celulitu, draga dekleta :).

Neverjetna je tudi pri čiščenju obraza. S sokom prepojiš en kos vate in dodaš žličko bio sladkorja ter s tem nežno krožiš po vlažni koži obraza približno minuto ali dve, nato dobro spereš. Izpustimo predel oči, kot pri vsakem pilingu in maski! Koža bo mehka, čista, sijoča in na videz bolj zdrava. Takšen »tretma« po daljšem času uporabe odpravlja kožne madeže, pege, razne brazgotine, odpravlja ogrce, akne … Za občutljivo kožo zna biti sam limonin sok precej agresiven, zato ga lahko pomešamo z vodo.

Zaradi vseh zgoraj naštetih blagodejnih učinkov in še kaj bi se našlo, se limona vedno nahaja v mojem hladilniku. Sploh pa je vedno lepo začeti dan s sveže pripravljeno limonado brez sladkorja, seveda :).


In sedaj naprej ležanje s knjigo v roki in z obkladkom na nogi - rahla poškodba in bolečina, ki bo kmalu popustila (upam) :)
xoxo Deja

Wednesday, April 13, 2011

Naključna vprašanja - drugi del :)

Danes spet objavljam nekaj odgovorov na vprašanja, ki so v bistvu nadaljevanje prejšnjih ... Jutri bom zapisala kaj bolj zanimivega :)

1. Najbolj neudobno ležišče, kjer si spala? Zadnji sedeži avtobusa, vdrta postelja, lesene deske, stoli … še kaj bi se našlo :)

2. V čem spiš? V pižami ali improvizirani pižami :D

3. Kakšna je tvoja super moč? Umrem od smeha še preden kdo pove kaj smešnega pa še kaj bi se našlo :P

4. Kje so tvoji ključi od avta? Kje imam pa avto? :D

5. Čaj ali kava? Ne pijem kave, torej čaj. 

6. Se pogovarjaš sama s seboj? Vedno! Najbolj intelektualni pogovori :)

7. Si bila kdaj zaljubljena? Mislim, da ja.

8. Tvoje najpogostejše besede? Verjetno same neumnosti … :)

9. Tri stvari, ki so vedno v tvojem hladilniku? Zelenjava, sadje, jogurt.

10. Če bi lahko poljubila kogarkoli, kdo bi to bil? Kako samoumevno :P Johnny Depp!

11. Balerinke ali pete? Oboje, odvisno od priložnosti 

12. Sončna očala ali torbica? Veliko bolj kul se počutim s sončnimi očali :D. Ampak bom izbrala oboje, ker sončna očala je potrebno včasih pospraviti v torbico :P.

13. Si v zadnjem tednu kupila kakšno oblačilo? Mislim, da v zadnjem tednu ne …

14. Kdaj hodiš spat in kdaj vstajaš? Spat grem, ko se za to odločim in spim dokler se ne zbudim. :P

15. Najljubša igrača iz otroštva? Psiček Sami in jaz sem še vedno otrok! :)

16. Kaj te najbolj razveseljuje? To, da lahko jaz razveselim koga drugega in kakšne malenkosti.

17. Najljubši letni čas? Poletje, tudi pomlad ni slaba.

18. Kakšen lak imaš trenutno na nohtih? OPI Lunch at the Delhi na rokah, Revlon Blackest Black na nogah.

19. Kaj imaš trenutno na mizi? Računalnik, skodelico, knjige, blok, časopis, steklenico vode, mobitel, svečke, nit, katalog, spored za kino, digitalni fotoaparat, aceton, kapljice za oči, ključe, igračo … boljše vprašanje bi bilo, česa nimam na mizi :D

20. Verjameš v horoskop? V tiste butaste dnevne ne, jih je pa vedno zabavno prebirati. Pri splošnih za znamenja pa se vedno najdejo kakšne podobnosti.

Hvala za več kot tisoč ogledov bloga in pet spremljevalcev! Zakon ste! :)
In preživela tudi tretji dan ... še štiri :)

xoxo Deja

Tuesday, April 12, 2011

Kako telovaditi vsak dan?

Moramo se gibati vsak dan in pika :). Večno vprašanje pa je, kako vključiti vadbo v svoj vsakdan?! Tudi jaz se moram še vedno včasih »prisiliti« v telovadbo, lenobe in godrnanja tudi pri sebi ne podpiram!! :)

Vsak začetek je težak in vse se začne v glavi. Ko sem prvič šla teč na stadion s sestro po lastni volji in tekla po svojih zmogljivostih (tek v šoli sem obravnavala kot mučenje :P), sem ugotovila, da je občutek po gibanju fenomenalen, sproščujoč in zdelo se mi je, da so vse težave razrešene, moja misli so bile bolj urejene. 

To je bilo tam nekje dve leti nazaj, ko sem bila še lena in samo poležavala na kavču in nikoli nič naredila zase. Večkrat me je bolel hrbet, kolki, kolena, bila sem bolna že ob prvi vremenski spremembi … nikoli pa nisem pomislila, da mi mogoče primanjkuje telovadbe (in nasploh sem nezdravo živela). Še danes sem hvaležna sestri (živjo!, ker vem, da bereš:P), ki me je spravila iz stanovanja tistega poletnega večera, ko sem bila že kakšen mesec na ločevalni dieti in čeprav me je še naslednjih nekaj dni bolelo vse kot, da bi se tepla :P, sem bila vztrajna. Kombinacija telovadbe in prehrane je čez čas prinesla še večje rezultate kot sama dieta, zato nisem videla razloga, zakaj ne bi nadaljevala.

Slikano enkrat med tekom :)
Vendar sem se v zimskem času spet malce »zapustila«, ker je bilo zunaj premrzlo … v spomladanskem času sem pričela spet telovaditi, tudi tekla sem in se spet spomnila, zakaj sem tako oboževala tek. Lani poleti sem ponovila ločevalno dieto in v kombinaciji s telovadbo ponovno dosegala lepe rezultate. No, danes se lahko pohvalim, da redno telovadim (glede na moj dnevnik telovadbe, ki ga vodim) od junija 2010, z večjimi spremembami šele v zadnjih treh mesecih, ker se tudi prehranjujem bolj zdravo. Yay! :)

V bistvu je najboljše, da si določiš uro, ko boš telovadil in organiziraš ostale dejavnosti dneva okoli tega. Jaz sem najslabši organizator časa, se skušam poboljšati v tem :). In še ena pomembna stvar, ki sem jo počela tudi jaz. Ne imeti telovadbe samo za "kamuflažo" in si takoj nažreti s pico, ker povem iz lastnih izkušenj, da so rezultati ob nepravilni prehrani vidni veliko kasneje ali pa jih sploh ni. 



Preprosto mora vsak pri sebi razčistiti stvari v glavi, pa pri tem ne mislim, samo na telovadbo :) … Nič se ne sme zdeti nemogoče ali nedosegljivo, ker ljudje smo neizmerno sposobna bitja in verjemite mi, da tudi sama sebe še vedno kdaj presenetim :). Iz svojega besedišča preprosto črtaj »bom jutri«, »jutri pa zares«, »ne da se mi«, »tega ne zmorem« ipd. … in naj to postane »zdaj pa zares«, "zdaj takoj" in naj temu tudi sledijo dejanja! Nikoli nisi preveč utrujen, nimaš dovolj časa ali si prestar. Vse nespodbudne besede in negativna energija drugih ljudi pa naj bodo samo še tista pika na i, dodatna motivacija, ki te žene dalje.

Vse se da, če se hoče! Prijetno vadbo :P in večer vsem! 
                  
xoxo Deja

PS: Brez sladkarij že drugi dan in za enkrat še nobenih želja po sladkem :).

Monday, April 11, 2011

Sončenje in en teden brez sladkarij


Danes sem prvič šla na balkon z namenom, da malo porjavim. Pa sem že po parih minutah osvežila spomin, zakaj sovražim sončenje: ker mi je postalo vroče v stotinki sekunde in ker res ne vidim pomena v ležanju na soncu, čeprav sem brala knjigo. Sploh pa moje kot jogurt bele noge protestirajo pri pridobivanje barve. :D
No, na balkonu sem vztrajala neverjetnih petnajst minut, spila limonado (brez sladkorja!) in hektoliter vode. Sem se pa vsaj malo "po-devitaminčkala". :)
Glede na temperature, si upam trditi, da je poletje že pred vrati, s tem pa čas kopalk, lažjih oblačil in več gole kože. Še nekaj časa, da se spravimo v boljšo formo in preoblikujemo telo!

Prijeten včerajšnji pogled na Koper :)

Zato sem se odločila, da se naslednji teden odpovem vsem sladkarijam,  edini sladkor, ki je dovoljen je iz sadja. Se pravi nič sladoleda, nič bonbonov, lizik, čokolad, piškotov, tortic, kremšnit … mislim, da bo to zame mala malica, glede na to, da se temu odpovedujem že nekaj časa, nisem velika ljubiteljica sladkega in že lani sem en mesec zdržala brez sladkarij (in shujšala dva kilograma!). Povabim vse, ki si želite sprememb še pred poletjem, da se mi pridružite pri ne-uživanju sladkarij ta teden :D in z veseljem sprejemam vaša mnenja, predloge, vprašanja, kako premagati željo po sladkem. :)

Pa ne pozabite se namazati z dobro sončno kremo preden stopite na sonce in popiti velike količine vode! In mogoče mi ta teden celo uspe vsak dan napisati nov blog. Če pa ne bom imela časa, si ga bom pa vzela. :)

Lep ponedeljek želim vsem, 

xoxo Deja

Wednesday, April 6, 2011

Naključna vprašanja

Tale vprašanje sem našla na enem blogu in na njih odgovorila tudi sama. Ker je bilo vprašanj ogromno, sem vse skupaj skrajšala in verjetno bom na še kakšno izmed njih odgovorila kdaj drugič. :)
Kakšna bolj zanimiva objava naslednjič. :D
1. Barva las: Trenutno temno rjava. Naravna? Nekje svetlo do srednje rjava. Se ne spomnim več :)
2. Drama?: Kje? :D Film – vedno je lepo pogledati dobro dramo; življenjskih dram imam včasih dovolj :D

3. Si dekliško dekle?: Vedno sem se bolj obravnavala kot moški. :P

4. Oseba, ki si jo nazadnje objela: Dobro prijateljico. :)

5. Majhne ali velike torbice?: Oboje. Odvisno od priložnosti.

6. Si majhna?: Ja! 1,62 m :)

7. Ti je kdo všeč?: Veliko ljudi mi je všeč in jih je več, kot tistih, ki mi niso.

8. Kaj bi naredila, če bi te nekdo udaril po riti?: Nazaj bi ga. :P

9. Se našemiš za Noč čarovnic?: To je edini dan, ko sem normalna :)

10. Označi z X:

[X] Nosim makeup. (seveda! :D)
[X] Jokala sem v kinu.
[X] Lahko nanesem maskaro ne da bi odprla usta.
[X ] Lahko postanem ljubosumna.
[XX] Mislim, da je Johnny Depp seksi. (dva križca :D)
[X] Rada se smejim. :))))
[] Všeč mi je death metal.
[] Všeč mi je country.
[X] Nosim torbico.
[X] Brez svojega računalnika bi bila izgubljena. (brez mobitela verjetno še bolj)
[ ] Imam Spice Girls CD.
[X] Imam Britney Spears CD.
[X] Imam boy band CD. (nisem ponosna :))
[X] Postane mi dolgčas, ko gledam nogomet. (odvisno od družbe!)
[] Nikoli me niso poklicali razvajena smrklja.
[X] Fantje so čudni. (in še kaj drugega :))
[X] Rekli so mi že, da sem slab vpliv.
[X] Imam uhane tudi drugje kot samo v ušesih.

11. So ti všeč svetlolasi ali temnolasi fantje?: Oboji? :)

12.  Si imela kdaj zlomljeno srce?: Verjetno že.

13. Številka čevljev?: 39. Odvisno tudi od modela, proizvajalca ...

14. Imaš rada svoje življenje?: Se ne morem pritoževati :)

15. Ti je prijateljica speljala fanta?: Ja.

16. Si kdaj udarila fanta? : Ja! Si je že zaslužil :P

17. Česa te najbolj strah?: Višine :S Še dobro, da sem majhna :P

18. Si kdaj zaspala v joku?: Ja ... in se tudi zbudila objokana.

19. Si kdaj želiš, da bi bila slavna?: Ko bom velika, bom bogata, slavna in uspešna. :P Sem že slavna, pa tega še ne vem. :D

20. Ali koga trenutno pogrešaš?: Neizmerno!


Pa lahko noč :)

xoxo Deja